VAN / EDREMİT - Yıldırım Beyazıt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yıldırım Beyazıt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

ERENKENT MAH. ÇEVREYOLU CAD. NO441 EDREMİT/VAN
Vizyon
Milli, toplumsal ve ahlaki ve değerlere sahip, mesleki yeterliklere ulaşmış sosyal ve girişimci bireyler yetiştiren bir kurum olmak.
Misyon
İş ve hizmet alanlarında ihtiyaç duyulan ulusal ve uluslararası meslek standartlarına uygun nitelikte insan gücünün yetiştirilmesi, mesleki bilgi ve becerilerinin güncelleştirilmesi ve uygulanan programlarla girişimcilik bilinci, meslek etiği, iş sağlığı ve güvenliği kültürü ile iş alışkanlığının kazandırılmasını ve mesleki eğitim görenlerin istihdama hazırlanmasını sağlamaktır.
Başarılar
Okulumuz 2016 yılında biyoloji dalında yaptığı TÜBİTAK projesi ile Türkiye 4.sü oldu.
Toplantı Salonu :1
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :5
Öğretim Şekli :Tekli
08:00 / 16:00
kalorifer
Pansiyon Bilgileri
yok
Okulumuz il merkezine 20 km ilçe merkezine 2 km uzaklıktadır
Proje Çalışmaları
Okulumuz 2014,2015 ve 2016 yıllarında mesleki eğitim 2017 yılında ise mesleki eğitim ve okul eğitimi (KA1) kapsamında erasmus+ projelerine başvurdu. Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğünün liderliğindeki mesleki eğitim (hem KA1 hemde KA2) projelerine ortak oldu. Okulumuz 2014 yılından itibaren her yıl düzenli olarak erasmus+ projelerine başvuru yapmaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
2015 yılında "AB Ülkelerinde Mesleki Eğitim Uygulamaları" adlı proje kapsamında öğrencilerimiz Hollanda 'da 3 haftalık staj eğitimi aldı.